Κυριακή, 28 Δεκεμβρίου 2008

Κάποιες φορές όταν αποφασίζεις για κάτι λαμβάνεις τις παραμέτρους των συνθηκών και προσπαθείς να υλοποιήσεις τα κατά νού ..Όταν όμως στραβώσει κάτι τότε μάλλον λογάριασες χωρίς τον ξενοδόχο!εν προκειμένη περιπτώσει τον καιρό στις26-12-2008 πήγα να επιθεωρήσω τα μελίσσια αλλά δυστυχώς ο βροχερός καιρός και το κρύο δεν ενδείκνυνται για μελισσοκομικές επισκέψεις...Ωστόσο ξεκίνησα επειδή το είχα προγραμματίσει από καιρό...Ο αέρας και το ψιλόβροχο δυσκόλεψαν το άναμμα του καπνιστηριού, αποφάσισα πως αφού οι καιρικές συνθήκες δε βοηθούσαν και πως τα ανασηκώματα των πλαισίων θα μείωναν τη θερμοκρασία στις μελισσόσφαιρες και θα ήταν κρίμα να αναστατώνω τα μελίσσια οπότε για να μη φύγω άπραγος θα κοίταζα τις τροφές που είχα βάλει την προηγούμενη φορά..
Άνοιξα τα καπάκια και έκανα- όσο πιο γρήγορα μπορούσα- τις διαπιστώσεις προμήθειας
Το μόνο ωφέλιμο συμπέρασμα είναι το εξής:οι τροφές πρέπει να φτιάχνονται από τον ίδιο το μελισσοκόμο! Είχα βάλει δύο ειδών τροφές ζαχαροζύμαρο & μελοτροφή αμφότερα του εμπορίου, μερικά μελίσσια φάγανε το ζυμάρι και άλλα δεν το ακούμπησαν, η δε μελοτροφή(!) μάλλον δεν τους άρεσε...

3 σχόλια:

Dimitris είπε...

Φίλε Σπύρο όπως βλέπεις και στα μελίσσια αρέσει το σπιτικό φαγητό. Αποδώ και πέρα δλδ ξέρεις τι πρέπει να κάνεις .Τα λέμε και πάλι Δημήτρης .

Περικλής ο πατεντιάρης είπε...

Φίλε Σπύρο , αρκεί να διαθέσεις λίγα χρήματα για ένα μύλο καλαμποκιού, στον οποίο θα προσαρμόσεις μια ψιλή σίτα, και θα κόβεις άνετα ζάχαρη σε άχνη. στη συνέχεια με ένα τρυπάνι που με ανάλογο εξάρτημα στη μύτη γίνεται αναδευτήρας θα φτιάχνεις το δικό σου ζαχαροζύμαρο , προσθέτοντας δικό σου μέλι , σκόρδο , χαμομίλι , χυμό πορτοκαλιού , δική σου γύρη , θυμόλη και ότι άλλο πιστεύεις ότι θα ωφελήσει το σμήνος.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ είπε...

Πέρι έχεις δίκιο ,πρέπει να φτιάχνω μόνος μου το ζυμάρι εξάλλου ποτέ δεν πίστεψα πως αυτά τα ζυμάρια έχουν σπουδαία ποιότητα.Τα μόνα που θυμάμαι πως τα πέρνανε οι μέλισσες είναι τα Αpifonda που δουλέυαμε παλιά στα μελίσσια της Πρέβεζας.Αλλά εντάξει ο μύλος , όμως ο αναδευτήρας θα κάνει δουλειά;