Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου 2009

12η ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ Δηω

Ξεκίνησε από χθές η 12η έκθεση πιστοποιημένων βιολογικών προιόντων απο τη Δηω και λοιπούς αρμόδιους φορείς...Η έκθεση λαμβάνει χώρα στο δήμο Αμαρουσίου και συγκεκριμένα στο εκθεσιακό κέντρο HELEXPO επί της λεωφόρου Κηφισίας...Η είσοδος για το κοινό είναι 7 euro και η λήξη της έκθέσεως θα γίνει το βράδυ της Κυριακής...
Η ευαισθητοποίηση , η εμπορική ανάγκη , η περιέργια και ίσως και άλλοι παράγοντες έχουν αυξήσει κατά πολύ τη φετινή προσέλευση του κόσμο.
Το μελισσοκομικό ενδιαφέρον της έκθεσης εστιάζεται στην παρουσία βιολογικών μελιών με επτά βραβευμένα μέλια μικρών παραγωγών από την περιφέρεια...
επίσης και στα κατεξοχήν μελισσοκομικά περίπτερα αλλα και στα υπόλοιπα , υπάρχουν πολλά προιόντα κυψέλης , που δίνουν παραδειγματικές εμπορικές λύσεις.... για παράδειγμα θα αναφέρω την πρόταση πώλησης μείγματος μελιού-γύρης και βασιλικού πολτού σε βαζάκι 30γρ.
Όμως οι υψηλές τιμές και το στυλ των προιόντων ίσως και να υπερτονίζουν τη βιολογική έννοια και δίνουν την εντύπωση προσπάθειας για διαφοροποίηση από τα προιόντα της κοινης μελισσοκομίας ή καλύτερα της συμβατικής..
Δε μπορώ να πω πως η βιολογική μελισσοκομία είναι καλύτερη από τη συμβατική μελισσοκομία , το μόνο που μπορώ να πω είναι πως τουλάχιστον η συμβατική μελισσοκομία δεν <<οδηγείται>> από ''βιολογικούς'' κανόνες.....


σημείωση: ατυχώς δεν είχα μαζί τη φωτογραφική και ως εκ τούτου δε μπορώ να παρουσιάσω εικόνες από την έκθεση....ανέβασα όμως δύο δικές μου, έτσι ,για να <<ντύσω>> το κείμενο...6 σχόλια:

Θεοδόσης Κατσαρός είπε...

Βιολογικά μέλια ????
είσοδος 7€??????

melitis ΠΗΝΕΙΑΣ είπε...

ΩΡΑΙΟΣ !

ΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ είπε...

Κι όμως...Θεοδόση παρέλειψα να αναφέρω πως οι εκθέτες των βιολογικών μελιών άνοιγαν βάζα για γευστικές δοκιμές ( με αναδευτήρες ροφημάτων )ενώ τα βάζα είχαν βαρύγδουπα τυπωμένη τη μαγική πιστοποίηση Δηω ή Βιο ....που μετατρέπει φυσιολογική την εμφάνιση των βιολογικών μελιών
Το εισητήριο ισχύει μόνο για μια μέρα οπότε για να ξαναπάς...πρέπει να ξαναπληρώσεις!

ΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ είπε...

Φίλε Μελίτη γειά σου!

markos aliprantis είπε...

Χτές το απόγευμα συμπωματικά άκουσα την εκπρόσωπο της ΔΥΩ στο ράδιο.Δεν ανέφερε την τιμή του εισητηρίου αλλά μόνο τα προϊόντα που είναι στην έκθεση.
Κάποτε με ενδιέφερε το θέμα και το έψαξα.Δυστηχώς εδώ δεν υπάρχει περίπτωση να πάρεις την στάμπα ΒΙΟ γιατί οι αποστάσεις από τα μελισσοκομία μέχρι τα σπίτια (έτσι όπως γίναμε)είναι μικρές.
Εκτός αυτού η παραγωγή είναι μθκρή και το κόστος πολύ μεγάλο.

trikalinos-Trikala Greece είπε...

Εδώ που φθάσαμε θα πρέπει ο μελισσοκόμος να δουλεύει για τους...πιστοποιητές,αφού το κόστος απόκτησης πιστοποιητικού είναι τεράστιο.
Για τον λόγο αυτό θα πρέπει ο κάθε ένας μας να φροντίζει ώστε να προμηθεύει τους πελάτες του με άριστης ποιότητας προιόντα της μέλισσας για να τους κρατάει μόνιμους.
Οσο δε για τα καταστήματα βιολογικών κρατάω τις επιφυλάξεις μου...