Δευτέρα, 5 Ιουλίου 2010

Τα μυρμήγκια...μικρόσωμοι αντίπαλοι αλλά μεγάλοι Κλέφτες!!!

Όταν αποφάσισα να εγκαταστήσω τα μελισσάκια στο άλσος ο μεγαλύτερος φόβος μου ήταν η κλοπή...αυτός ουσιαστικά ήταν και ο λόγος που πάντοτε απέφευγα να έχω μελίσσια στον Υμηττό...από την άλλη πλευρά όλο και κάποιοι διερχόμενοι δε θα βλέπανε με καλό μάτι τις κυψέλες και θα άρχιζαν οι γκρίνιες...ωστόσο επειδή η ιδέα μερικών μελισσιών σε απόσταση αναπνοής από το σπίτι μου με βασάνιζε αρκετά και το καλοσκέφτηκα !έβαλα στην άκρη τις φοβίες και αφού εξέτασα όλους τους παραμέτρους , τοποθέτησα τέσσερις κυψέλες με <<αμυντική>> τακτική ( αλυσίδες,έλλειψη θυρίδων & συνδετήρων κ.α.)
όχι βέβαια πως μπορώ να είμαι ασφαλής αλλά τουλάχιστον με τις κυψέλες ασύνδετες αλλά αλυσοδεμένες κάποιοι δεν θα πλησιάσουν εύκολα...ή τουλάχιστον δεν θα ορμήξουν όπως τα μυρμήγκια που αναστάτωσαν τα μελίσσια και μάλιστα επιτέθηκαν όχι μόνο στο μέλι αλλά και στο γόνο!!!
σκαρφάλωσαν στις κυψέλες από τις παλέτες και τρύπωναν από το καπάκι , από την είσοδο , από παντού! αυτά τα καφέ μικροσκοπικά μυρμήγκιααποδείχθηκαν τεράστιοι ΚΛΕΦΤΕΣ! οι μέλισσες βουίζανε και μάταια προσπαθούσανε να τα απομακρύνουν , το μικρό μέγεθος τους ήταν και το δυνατό τους σημείο...αντιθέτως τα γιγαντόσωμα μαύρα και ταχύτατα μυρμήγκια δεν μπορούσαν να εισέλθουν καθώς οι μέλισσες τα κατατροπώνανε!!!
ωραία λοιπόν! από αλλού το περιμένεις και από αλλού σου έρχεται...Δεν γινότανε να μείνω αμέτοχος έπρεπε να αναλάβω τις ευθύνες μου...αλλά πώς; Με κάποιο φάρμακο;Να πάρω τα μελίσσια από εκεί;Θα μείνω και θα το παλέψω...Ε όχι λοιπόν να φοβηθώ και τα μυρμήγκια !θα μείνω και θα γίνει της ...Κένυας! όπως οι τερμίτες έτσι και τα μυρμήγκια : από κάπου μπαίνουν ....όμως δεν πρέπει να ξαναμπούν ...Βέβαια δεν έχω κυψέλες τύπου τόπ μπάρ για να τις κρεμάσω αλλά σκέφθηκα όπως στο στρατό με τα κρεβάτια και τους κοριούς και τα τενεκεδάκια στα ποδαρικά , μόνον έτσι θα ρίξω πόρτα στα άτιμα μερμύγκια...υπερύψωσα τις παλέτες με πέτρες μέσα σε αλουμινένια ταψάκια , έριξα νερό με λίγο πετρέλαιο και πλέον δεν μπορεί να περάσει ούτε...μερμύγκι!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: