Σάββατο, 31 Ιουλίου 2010

Μελισσοκομικά προιόντα του μήνα...

Ο μήνας τελειώνει ας δούμε λοιπόν τα μελισσοκομικά προιόντα που μπήκαν στο καλάθι των αγορών...Έχουν τελικά πραγματική σχέση με τα παράγωγα της κυψέλης ή ... αναγράφουν παραπλανητικές ονομασίες!
Το πρώτο προιόν με την ονομασία ''Μελεκούνι'' της Μελισσοκομικής Δωδεκανήσου αποδείχθηκε απολύτως τίμιο καθώς η αναγραφή των συστατικών αποδεικνύει πως είναι όντως Μελεκούνι και όχι...Ζαχαρούνι! Άψογη παστελάτη γεύση με εμφανή γευστικά και αρωματικά στοιχεία μελιού.....Δεύτερο προιόν από τη γκάμα της εικονιζόμενης οδοντόπαστας...με στοιχεία απο μελισσοκομικά φυτά και βότανα : ευκάλυπτο,φασκόμηλο,λεμόνι (εκχύλισμα) και φυσικά μελισσόχορτο!Δροσερή και εύγεστη οδοντόπαστα για καθημερινή στοματική φροντίδα...Το τρίτο προιόν αποδείχθηκε ...άνθρακας!Τελικά η εικόνα της συσκευασίας με το ξύλινο κουτάλι μελιού που ρέει μεγάλη ποσότητα μελιού....μάλλον δεν έχει καμία σχέση με την ''γέμιση κρέμας μελιού'' που υποτίθεται πως περιέχουν τα κρουασανάκια...Για να βγάλει κανείς ασφαλή συμπεράσματα για τα τυποποιημένα προιόντα πρέπει να το ψάξει λίγο...Δεν αρκούν οι ωραίες φωτογραφίες οι όμορφες περιγραφές....πρέπει να κοιτάμε το βάρος , την τιμή και κυρίως τα συστατικά ώστε να καταλάβουμε με την σειρά αναγραφής τα πραγματικά ποσοστά των υλικών...Στα 80γρ. του συγκεκριμένου προιόντος το ποσοστό κρέμας ''μελιού''(!) είναι 34τοις εκατό...Στο 34τοις εκατό της κρέμας η ύπαρξη μελιού είναι ...1τοις εκατό και μάλιστα αφυδατωμένο μέλι....!
Ορίστε και η περίφημη ''κρέμα μελιού'' ....με τα φυτικά λίπη , τη ζάχαρη ,το νεράκι , το αμυλοσιρόπιο , την πολυδεξτρόζη κλπ. και ...το 1τοις εκατό αφυδατωμένο μέλι!!!Δεν υπάρχουν σχόλια: