Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2010

Τα αισθητικά δάση χρειάζονται τις κυψέλες μελισσών; Οι επόπτες έχουν αρνητική άποψη...

Αισθητικό δάσος! Ωραία ακούγεται αλλά άσχημα φαίνεται...Με χίλια δυό προβλήματα και πρωταρχικώς την έλλειψη έργων υποδομής και απουσία καθαριότητας , οι επόπτες του αισθητικού δάσους Καισαριανής , επέδειξαν τις ''καθαρτικές'' διαθέσεις τους με την καρφιτσωμένη ειδοποίηση...

Παραμέρισαν τα προβλήματα , τις ρυπάνσεις και τις βεβηλώσεις του περιβάλλοντος του δάσους και στράφηκαν στην πιό εύκολη κίνηση: την έξωση των μελισσοκομείων!
Στερέωσαν με πινέζες τις προειδοποιήσεις σε δύο-τρία μελισσοκομεία ώστε να πάψει να διαταράσσεται το...αισθητικό κάλλος!
Αλλά όταν φύγουν οι μελισσοκόμοι...θα γίνει πιό αισθητικό το δάσος;;;

Και μερικές εικόνες από τις καρποφορούμενες κουμαριές...


η τελευταία πηγή νέκταρος της περιοχής...στέρεψε .Από εδώ και πέρα το λόγο έχει το συμπληρωματικό ζαχαροζύμαρο!


5 σχόλια:

Beekeeper είπε...

Καισαριανή είνα αυτό?

simvlos είπε...

Και μετά θέλουμε να μιλαμε για πράσινη ανάπτυξη..Ντροπή!!

ΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ είπε...

Nαι στο αισθητικό δάσος Καισαριανής είναι οι ειδοποιήσεις για απομάκρυνση των κυψελών.
Φαίνεται πως στα πράσινα σχέδια δεν κατανοούν την συμβολή της μέλισσας.

Beekeeper είπε...

Νομίζω το αισθητικό δάσος ορίζετε από συγκεκριμένες διατάξεις του δασικού κώδικα. Δεν εξετάζω αν αυτό είναι σωστό ή όχι, αλλά πληροφοριακά μόνο λέω, ότι υπάρχουν 19 στην Ελλάδα και σαν στόχο έχουν την αναψυχή του επισκέπτη.
Μια διαφορά τους δηλαδή από δρυμούς κλπ είναι ότι πρωτίστως αποσκοπούν στο να φέρουν σε επαφή τον άνθρωπο με το δάσος.Όλα τα άλλα είναι σε δεύτερη μοίρα. Πιθανότατα λοιπόν, στα πλαίσια αυτά, η συγκέντρωση πολλών κυψελών να θεωρείτε ενοχλητική.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ είπε...

Οι κυψέλες δεν μπήκαν πρόσφατα στο αισθητικό δάσος , βρίσκονται τουλάχιστον 15 χρόνια απ'ότι θυμάμαι (άσχετα αν νομικά πρέπει ή όχι) .Όσο για τις προσπάθειες αναψυχής είναι αφανείς , συμφωνώ με την λογική της ύπαρξης του αισθητικού δάσους αλλά...είναι πράγματι αισθητικό; δηλαδή μόνο οι κυψέλες τους ενόχλησαν; οι σωροί από σκουπίδια , τα ξεχαρβαλωμένα τμήματα από μοτοσυκλέτες , οι αμέτρητες διάσπαρτες σύριγγες και όλα τα άλλα δεν είναι αντίθετα με την εικόνα του αισθητικού πάρκου;