Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2011

Η συλλογικότητα των μελισσών παράδειγμα για εμάς.

Στη φωτογραφία βλέπουμε τις μέλισσες που μας δείχνουν τον τρόπο επίλυσης των προβλημάτων ...Εάν θέλουμε να λύσουμε τα προβλήματα του μελισσοκομικού κλάδου πρέπει να κάνουμε ότι κάνουν οι μέλισσες : Να συνεργαστούμε , συλλογικά & με κανόνες.
Συχνά πυκνά διαβάζω & ακούω εύκολες κριτικές για τους συλλόγους , για τους συνεταιρισμούς αλλά και την ίδια την ΟΜΣΕ.
Η κριτική γίνεται και πρέπει να γίνεται , κανείς δεν λέει πως πρέπει να μην γίνεται αλλά...μια στιγμη βρε παιδιά! Όταν εμείς οι ίδιοι οι μελισσοκόμοι ασκούμε κριτική στους συλλόγους & στους συνεταιρισμούς θα πρέπει να έχει προηγηθεί η αυτοκριτική μας.
Δικαιολογίες του τύπου : Δεν είμαι σε σύλλογο , δεν θέλω να ασχοληθώ με συνεταιρισμούς , προσφέρω με το μπλόκ μου... είναι απλά προφάσεις.
Ασφαλώς και ο καθένας έχει το δικαίωμα να μετέχει ή όχι σε μελισσοκομικό σύλλογο , άν θέλει ασχολείται αν δεν θέλει δεν ασχολείται... και ασφαλώς η μη ανάμιξη του δεν του απαγορεύει το να έχει προσωπική άποψη...έχει λοιπόν προσωπική άποψη και κρίνει.
Ως εδώ καλώς , όμως όταν η κρίση γίνεται κατάκριση δεν είναι λίγο οξύμωρο να κατηγορούμε τους άλλους ενω εμείς μένουμε στην σιγουριά του...απ έξω!
Πώς μπορούμε να κατακρίνουμε γενικώς τους μελισσοκομικούς συλλόγους & συνεταιρισμούς , την ΟΜΣΕ , όταν εμείς οι ίδιοι είμαστε ανύπαρκτοι μέσα σε αυτούς τους φορείς;
Πώς μπορούμε να μην ενδιαφερόμαστε σε συλλογικό επίπεδο αλλά επιμένουμε ατομικά και εκφράζουμε την προσωπική μας δυσανασχέτηση γιατί οι φορείς δεν υπερασπίζονται τα του κλάδου;
Δεν λέω πως όλα είναι ρόδινα στην Ελληνική Μελισσοκομία , αλλά όχι να κατηγορούμε όλους τους άλλους και να μην κρίνουμε τον ίδιο μας τον εαυτό!!!
Δηλαδή λέμε πως οι μελισσοκομικοί σύλλογοι και συνεταιρισμοί δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους , δεν υποστηρίζουν τον κλάδο , δεν ζητάνε πράγματα , δεν βρίσκουν λύσεις , δεν βοηθάνε , δεν ...δεν... δεν...
εμείς λοιπόν τι κάναμε; θα αρκεστούμε στην εύκολη κριτική ή θα προσπαθήσουμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα;
Αν θέλουμε να παλέψουμε τις δυσκολίες του κλάδου πρέπει να το κάνουμε συλλογικά .
Γιατί έξω απο το χορό πολλά τραγούδια ξέρουμε.Από μέσα;

Η συλλογικότητα των μελισσών είναι το καλύτερο παράδειγμα για εμάς.

2 σχόλια:

Θεοδόσης Κατσαρός είπε...

[Όταν εμείς οι ίδιοι είμαστε ανύπαρκτοι μέσα σε αυτούς τους φορείς;]
Aυτό ντε θέλω να μου απαντήσεις.
Θα πω Και κάτι ακόμα, οι σύλλογοι ,οι συνεταιρισμοί η ΟΜΣΕ έχουν Δ Σ και αποφάσεις παίρνουν κατόπιν συνελεύσεων των μελών τους τις οποίες υποβάλουν και προωθούν αρμοδίως. Αλλοίμονο μας αν κάνουν ότι θέλουν η ότι ο καθένας μας ψιθυρίζει στο καφενείο της κυρά Κατίνας.
. Να συνεργαστούμε , συλλογικά & με κανόνες.
Είναι το ποιο ωραίο που ακούω τις τελευταίες μέρες.
Μπράβο σου.

Βαγγέλης Ζ. είπε...

Excellent...