Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2012

Τον κακό μας τον καιρό...

 1η Φεβρουαρίου σήμερα , και πως να πάει καλά ο μηνας;  κατα πως φαίνεται ο Χειμώνας θα παραμείνει παγερός και η άνοιξη  θα μας βρει με λιγότερα μελίσσια.
από ανθοφορίες , τζίφος... τι ανθισμένες  αμυγδαλιές και παραμύθια; το ζητούμενο είναι να μη χάσουμε τα μελίσσια!
 Οι φωτογραφίες είναι από μια βόλτα στον Μυστρα , το κλίμα είναι βέβαια πιο ζεστό αλλά έχει κρύο και στις 2,5 ώρες στο κάστρο εντόπισα μόνο βομβίνους .
 Στην Αττικοβοιωτία τα πράγματα είναι τραγικά , τσουχτερό κρύο που έχει <<κόψει>> τους γόνους και συνεπώς τα μελίσσια είναι αδυνατισμένα περισσότερο από κάθε φορά τα τελευταία χρόνια.Η χρονιά θυμίζει σε μεγάλο βαθμό το 2002.
 Σήμερα το πρωί χιόνιζε  , στις 12 βγήκε ήλιος , τώρα έχει συννεφιά... τι να άλλο να πούμε; Τον κακό μας τον καιρό...

5 σχόλια:

Γιώργος Κ. είπε...

Αστα φίλε Σπύρο, εμάς κάτω Κρήτη είχε κάνει καλό καιρό και είχαν ανθίσει τα πάντα αμυγδαλιές, ξυνά, και είχαν αρχίσει τους γόνους... τώρα ίναι κλεισμένα μέσα 20 μέρες.... να δούμε πώς θα πάει αυτή η περίεργη χρονιά....

İlhami Uyar είπε...

we have very cold weather,I hope you wont loose bees,best wishes

markos aliprantis είπε...

Παπά-Σπύρο μιά απ'τα ίδια και εδώ.Είχαν αρχίσει να ανοίγουν οι γόνοι και από καιρό χάλια.Γιά να δούμε πρώτα ο Θεός την Παρασκευή -λένε-οτι θα ανέβη η θερμοκρασία από τους Νοτιάδες μήπως μπορέσω να βάλω λίγο βανίλια ακόμα.

toadstul είπε...

Και εδώ στην περιοχή της Πέλλας μόλις που άρχισε να χιονίζει και με θερμοκρασίες καθημερινές εδώ και 2 μήνες ίδιος τα προινα κάτω από το -1!!
Όσο για της φωτογραφίες με τα λουλουδάκια και με την γυρεοσυλλεκτρια μέλισσα... εχω να δω κάτι τέτοιο από τον Οκτώβριο!!!
Ας ελπίσουμε να έχουμε της λιγότερες δυνατόν απώλειες.

ΕΛΛΗΝ ΤΕΚΤΩΝ είπε...

Αγαπητέ φίλε μη βαρηγομάς. Ο κακός καιρός είναι ένας μηχανισμός της φύσης. Είναι ένα φίλτρο που μόνον ο δυνατός μπορεί να περάσει από μέσα. Ο αδύνατος θα πεθάνει για να μην αφήσει απογόνους, και να αφήσει τόπο στον δυνατό. Φυσική επιλογή. Και με εμάς τους ανθρώπους το ίδιο συμβαίνει.