Πέμπτη, 19 Απριλίου 2012

Α(κατα)νόητος τρόπος σχηματισμού παραφυάδας

 
 
 
Από τον διαδυκτιακό ιστό :Κάτοψη με άποψη , η είδηση που ακολουθεί:
Αναβιώνουν οι ζωοκλέφτες, λόγω κρίσης! Κλέβουν γίδια, πρόβατα, αγελάδες και μέλισσες. Η Ελλάδα επιστρέφει ολοταχώς στη δεκαετία του 60. Οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης είναι τραγικές. Το πιο πρόσφατο περιστατικό ζωοκλοπής σημειώθηκε στην Πρέβεζα. Εξιχνιάστηκε άμεσα, από αστυνομικούς του τμήματος ασφάλειας Πρέβεζας ζωοκλοπή που συνέβη πριν δυο μέρες στην Καστροσυκιά Πρέβεζας και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δυο ημεδαπών ηλικίας 57 και 23 ετών για διάπραξη ζωοκλοπής κατά συναυτουργία. Ειδικότερα, από την αστυνομική έρευνα
προέκυψε ότι δράστες της κλοπής είναι οι δυο ημεδαποί, οι οποίοι ενεργώντας από κοινού αφαίρεσαν από τον προαύλιο χώρο οικίας 39χρονου ημεδαπού στην Καστροσυκιά Πρέβεζας, τρία πλαίσια με γόνους μελισσών.

Και μη χειρότερα δηλαδή... Αν κάποιος θέλει να αποκτήσει μελίσσια και δεν είναι τόσο τυχερός για να τα βρεί κανένα <<άγριο>> .... ή πρέπει να τα αγοράσει ή πρέπει να του χαρίσουν κανα δυό μελισσάκια ώστε να ξεκινήσει....
Αλλά να <<κόβεις>> παραφυάδες από ξένα μελίσσια είναι αχαρακτήριστα βλακώδες....

3 σχόλια:

Φώτης Λαουτάρης είπε...

Είναι καινούργιο σπόρ πάτερ.
Τόν φίλο μελισσοκόμο Αντώνη (μελισσοκομία Αλίμου) τόν τρέλανε κάποιος με τον ίδιο τρόπο.
Οπωσδήποτε είταν μελισσοκόμος γιατί έκλεβε 2,3 κηρήθρες από το κέντρο στοχεύοντας στην μάνα και σε γόνο.
Ετσι του χάλασε 10 μελίσσια.
Θυμάμαι κάτι που έχεις γράψει σχετικά με την κλοπή
-Οταν κάνεις τέτοια δέν είσαι μελισσοκόμος αλλά κλέφτης

IxNiLaTiS είπε...

Υπάρχει η ρήση: "Για να γίνεις καλός μελισσοκόμος πρέπει ένα να αγοράσεις, ένα μελίσσι να πιάσεις και ένα να κλέψεις"
Κάποιοι ηλίθιοι το πιστεύουν και πάνε και κλέβουν ένα μελίσσι - δηλαδή κλέβουν το "χερικό" του άλλου μελισσοκόμου. Κατάλοιπα της δεισιδαιμονίας και της μαγείας.

Ας μάθουν ότι το "χερικό" = "καλό χέρι" δηλαδή σωστοί χειρισμοί, είναι κάτι που βγαίνει από το μυαλό και την κατάρτιση και όχι από το χέρι.

Πάνε λοιπόν και κλέβουν ένα μελίσσι ή στην προκειμένη περίπτωση μερικά πλαίσια, για να σου πάρουν το γούρι.
Φοβερό πράγμα η βλακεία.

Beekeeper είπε...

Πραγματικά τραγικό. Την έχω ακούσει διαφορετικά αυτη τη ρήση για τα τρια μελίσσια και την αρχή του μελισσοκόμου και συμφωνώ μαζί της γιατι απλά νομίζω οτι παραφράζεται και πάνε όλοι οι ηλιθιοι και κλεβουν.

link εδώ!