Κυριακή, 14 Οκτωβρίου 2012

Πεύκο 2012 , η βαρεμάρα και η μελιττωματοέκκριση που δεν επήλθε ποτέ...

 
Το Πεύκο; ... Δίνει το Πεύκο;  Πώς πάει έδωσε;   δουλεύει;
-Δουλεύει! Κάτι δίνει ,έδωσε λίγο αλλά έκοψε , δίνει 2-3 ώρες την μέρα και μετά κόβει!
 
Το φετινό φιάσκο της μελιττωματοέκκρισης του Πεύκου φαίνεται πως έληξε...
Τελικά ο Πεύκος η Πεύκη ή το Πεύκο , ανάλογα πως προτιμά να το πει κανείς  (είναι τριγεγενές)  μας βασάνισε αρκετά σχετικά με την έκκριση ή όχι . Η υψηλή θερμοκρασία του Αυγούστου  ξήρανε  τον εργάτη   και λειτούργησε  ανασταλτικά.
Πάει το πρώτο <<βάρεμα>> όλες οι ελπίδες στο  δεύτερο <<βάρεμα>> περίπου προς το Σεπτέμβρη . Και πάλι τίποτε... που και πού μαζεύτηκε λίγο μέλι αλλά σε καμία περίπτωση η μελιτοφορία δεν μπορεί να θεωρηθεί ικανοποιητική. Δυνατά μελίσσια <<πέσανε>> σε δυναμικότητα  , το μέλι της συγκομιδής λίγο...
Το Πεύκο εν τέλει βαρέθηκε και δεν  έδωσε...
Με όλη αυτή την αναποδιά και μετά την άλλη αποτυχία στα Έλατα του Ελικώνα (όπου ο άνεμος σε μεγάλο βαθμό και φυσικά  ο καιρός)  η χρονιά έχει ουσιαστικά τελειώσει , ελπίζω τα ρείκια να κρατήσουν λίγο ακόμη ώσπου να επαναπατρίσω για το χειμώνα τα μελίσσια.
 
 

2 σχόλια:

Παπαδάκης Αλέξανδρος είπε...

Κρήτη το πεύκο έδωσε , ήταν για μένα μια από τις καλύτερες χρονιές στο πεύκο, ο καιρός ευνόησε πάρα πολύ από 7 Αυγούστου μέχρι και την προηγούμενη εβδομάδα δούλεψε ο εργάτης, δείχνει σαν να μην έκοψε καθόλου φέτος ευτυχώς γιατί το θυμάρι δεν δούλεψε καθόλου φέτος τουλάχιστον στην περιοχή μου.

π. Σπυρίδων Κωνσταντής είπε...

Αλέξανδρε χαίρομαι που είχε τόσο καλή απόδοση , στην Εύβοια δυστυχώς σε κάποιες περιοχές βγήκε λίγο μέλι αλλά γενικά η χρονιά δεν ήταν καλή. Από την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου είχε τόση ζέστη που ξέρανε τον εργάτη σε πολύ μεγάλο βαθμό.