Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2013

Πυροσφραγίδα Βελλή

 Πυροσφράγισμα κυψελών με μια πιο εύχρηστη συσκευή , άν και η τροποποίηση της πρώτης πυροσφραγίδας προπανίου  έλυσε τα όποια κατασκευαστικά προβλήματα (χαμένη θερμότητα , αστάθεια χαρακτήρων) και το σφράγισμα γίνεται κανονικά...
 αγόρασα μια δεύτερη , πιό μικρή  και βολική  ας είναι καλά ο αγαπητός Άνθιμος που με την ανάρτηση  παρουσίασε μια ακόμη δημιουργία του κυρίου Νίκου Βελλή.(Στο μπλόκ του υπάρχει τηλ. επικοινωνίας με τον κατασκευαστή)
 Τον κύριο Νίκο Βελλή δεν τον γνωρίζω προσωπικά , ωστόσο από κοινούς γνωστούς φίλους γνωρίζω για την ιστορία του στο μελισσοκομικό χώρο.
 Στη φωτογραφίες διακρίνονται οι δύο σφραγίσεις από την παλιά και τη νέα πυροσφραγίδα.
Να σημειώσω πως το πυροσφράγισμα γίνεται αφού ζεσταθεί καλά η επιφάνεια των χαρακτήρων η οποία μάλιστα είναι εξ ολοκλήρου χυτή. Επίσης να σημειώσω πως δεν σφραγίζουμε κάθετα  αλλά επίπεδα ( για την σωστή παροχή αερίου) εγώ προσωπικά έβαλα τα σώματα κυψελών πάνω σε πάγκο και σφράγισα εύκολα κοντραριστά στον τοίχο τόσο τα πλαίσια όσο και τις πλευρές των κυψελών.

3 σχόλια:

andreas είπε...

Φαίνεται πολύ καλή!Πείτε μου,πόσην ώρα χρειάζεται να κάψει(σε πλήρη ένταση;) πρώτα πριν σφραγίσουμε;
Οταν σφραγίζουμε μειώνουμε την ένταση;
Ευχαριστώ πολύ,να είστε καλά

Melissopolis είπε...

Ωραίες και κατατοπιστικές φωτογραφίες, συνονόματε!!!

π. Σπυρίδων Κωνσταντής είπε...

@ andreas: 5΄ λεπτά με μέτρια φλόγα για να θερμανθεί καλά , αλλάζει χρώμα η επιφάνεια της πλάκας, και μετά πυροσφραγίζει εύκολα χωρίς δύναμη.
@ Melissopolis: Σπύρο προσπαθώ να μάθω την καινούργια ψηφιακή αλλά για να γίνω Κουτσούκος θέλω πολλά κλίκ!