Σάββατο, 11 Μαΐου 2013

Καιρός για μέλι-σσες

Χριστός Ανέστη χρόνια πολλά!!!
συχνά όταν αναφερόμαστε στον καιρό δεν απουσιάζει η γκρίνια , φέτος η χρονιά είναι ζεστή με ήλιο χωρίς κρύο και αέρα αλλά και χωρίς βροχές (!)... για την ώρα η ανάπτυξη των μελισσιών και η αναμονή των επικείμενων ανθοφοριών είναι το κυρίαρχο θέμα στις μελισσοκομικές συζητήσεις
 
 Η χρονιά αποδεινύεται ιδιαίτερα καλή για τα μελίσσια τα οποία έχουν ανέβει και μακάρι να δικαιωθούν τα προγνωστικά για δυνατές μελιτοφορίες και μελιτωματοεκκρίσεις.
Ενώ όλα βαίνουν καλώς βρίσκω χρόνο και μαστορεύω τις παλιές κυψέλες
 για μια ακόμη φορά και όσο αντέξουν
 τοποθέτηση τελάρων για χτίσιμο μιας και η άνοιξη είχε πολύ νέκταρ

 και μια εισαγωγή βασίλισσας σε ορφανή παραφυάδα με περιπετειώδη τρόπο , την πρώτη φορά οι μέλισσες φάγανε το ζαχαροζύμαρο και η βασίλισσα απελευθερώθηκε αλλά άρχισε η επίθεση... έτυχε και άνοιξα απο περιέργεια και είδα ένα <<κουβάρι>>από μέλισσες και φυσικά τη βασίλισσα.
 έτσι την ξαναέβαλα στο κουτί , μόνη της χωρίς συνοδεία, ψέκασα με σιρόπι τις μέλισσες και όλα τα τελάρα και σφράγισα με ότι πιο πρόχειρο βρήκα δηλαδή με λουκούμι αυτό σκέφθηκα πως έχει κάποια ομοιότητα με το ζυμάρι και θα το φάνε οι μέλισσες
την  μεθεπόμενη ημέρα ξανάνοιξα την κυψέλη είχανε φάει την τροφή  χωρίς να σκοτώσουν τη βασιλισσα η οποία γεννάει κανονικά.

1 σχόλιο:

Koutsoukos Kostas είπε...

Για όλα κάνει ένα λουκούμι
. Χρόνια πολλά!