Πέμπτη, 15 Αυγούστου 2013

Τρύγος στον κάμπο.

 
Χρόνια πολλά η Υπεραγία Θεοτόκος να μας προστατεύει...
 
 Μετά τα θυμάρια πήγα τα παραγωγικά μελίσσια στον κάμπο και εν συνεχεία μετέφερα τις παραφυάδες γιατί η ανυπαρξία τροφής  αλλά κυρίως  τα σερσένια που κατέτρωγαν λαίμαργα τις συλλέκτριες θα αποδεκάτιζαν τα μελισσάκια. Στον κάμπο τα μελίσσια <<έφτιαξαν>> , με το απαραίτητο σφίξιμο έβαλαν πολλές γύρες αλλά και μέλι!
 απο καλιέργειες βαμβάκι , καλαμπόκι , τριφύλι  σπαρμένα σε διαφορετικές ημερομηνίες   αποφέρουν μεγάλη ανθική σταθερότητα με πρώιμα και όψιμα άνθη αλλά και αυτοφυόμενα είδη όπως η λυγαριά , η αγριοσουσαμιά ο πολύκομπος κ.α. συνθέτουν ένα εξαιρετικό μελισσότοπο.

 έτσι μες την εβομάδα ενώ ετοίμαζα τα μελίσσια για μεταφορά στα πεύκα της Εύβοιας έκανα και έναν τρύγο ξαλαφρώνοντας τα μελίσσια , κάτι που πιστεύω πως ενεργοποιεί τα μελίσσια για εντατική συλλογή μελιού.
 
Και  κάτι που μου άρεσε ήταν η ευχρηστία των πλαστικών κουβάδων για μέλι  αρκετά οικονομική επιλογή για πολλούς λόγους . Κλείνουν και μεταφέρονται με ασφάλεια , μεταγγίζονται εύκολα και είναι για πολλές χρήσεις σε αντίθεση με τα γνωστά δοχεία από λευκοσίδηρο . Για κάποιον που δεν πουλάει μέλι σε δοχεία είναι καλή λύση. Επέλεξα άνευ κάνουλας  50 και  20 κιλών.
                                                        Καλή συνέχεια να έχουμε !