Πέμπτη, 10 Απριλίου 2014

Ένας χρόνος με αναστολή στον δράστη ,ραδιουργία & αδιαφορία ορισμένων μελισσοκόμων!

Με μεγάλη θλίψη κάνω αυτή την ανάρτηση , η  κλοπή των μελισιών και η σύλληψη του   δράστη με έβαλε σε περιπέτειες  , μετά την αναβολή της Τετάρτης ακολούθησε η αναβολή της Παρασκευής και τελικά η εκδίκαση έγινε την Τρίτη 8 Απριλίου.
Το τι έχω περάσει ΔΕΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ , ότι και να γράψω είναι λίγο. Τρέξιμο σε αστυνομικά τμήματα , τηλέφωνα , ψευδομάρτυρες , απόπειρα χρηματισμού ,παρακάλια αλλά και απειλές!

 Η αθλιότητα του παράλογου σε όλο το μεγαλείο. Την Τετάρτη κιόλας στα σκαλιά άρχισε να διαφαίνεται η διάθεση ορισμένων <<συναδέλφων>> <<μελισσοκόμων>>  Με απειλητικές και επίμονες προτροπές να φροντίσω να αλλάξω κατάθεση γιατί είναι κρίμα να δικαστεί ο άνθρωπος!!! Να πω πως τα μελίσσια μου δεν είναι δικά μου!!! Να πω πως διατηρεί μελισσοκομείο στο σημείο και μπερδεύτηκε!!! Διαφορετικά θα έρθουν να καταθέσουν οι ίδιοι και θα στραφούν εναντίον μου!!!
Αυτά την Τετάρτη οπότε και αντιλαμβάνομαι το <<δωράκι>> στον ένα υποτιθέμενο <<συνάδελφο>> μελισσοκόμο ο οποίος θα ισχυριστεί πως είναι η αποζημίωση για τα μελίσσια που του είχε κλέψει πριν ένα μήνα ο δράστης...
 Παρασκευη πρωί ο δράστης επιχειρεί να με δωροδοκήσει!!! Υποστηρίζοντας πως το <<δωράκι>> ήταν μια προκαταβολή για εμένα το Γιώργο (τον άλλο παθόντα) και τον μάρτυρα , η πρόταση μας αηδιάζει και τους τρείς... ο άθλιος χρηματισμένος <<συνάδελφος>> έρχεται για να κάνει τον καλό αλλά πλέον το κλίμα έχει βαρύνει και φεύγει φοβισμένος. Σε λίγο καταφθάνει ο έτερος ψευδομάρτυς-καλοθελητής αλλά και εκείνος μας βρίσκει απέναντί του και μετά από το ξεσκέπασμα για την δωροδοκία φεύγει...
Οι ώρες περνούν και πλησιάζει η σειρά της υπόθεσης , και ξαφνικά  αποκαλύπτεται η ανθρώπινη γελοιότητα... ο δεύτερος ψευδομάρτυς επιστρέφει καταγγέλοντας την ύπαρξη μελισσοκομείου του δράστη όπου ευρίσκονται δεμένα με αλυσίδα μελίσσια διαφόρων κωδικών...Η αστυνομία επικοινώνησε και βρήκε τα ονόματα των μελισσιών με κωδικό και τους ενημέρωσε να πάνε να πάρουν τα μελίσσια τους . Σε λίγη ώρα καταφθάνουν στα δικαστήρια αρκετοί μελισσοκόμοι ... Κοιτάζω προσεκτικά τη λίστα και διαπιστώνω το όνομα του δράστη , η αστυνομία τον έπαιρνε τηλέφωνο να...παραλάβει τα μελίσσια του!!!
Μπροστά στις νέες αποκαλύψεις δίνεται αναβολή και η δίκη πηγαίνει στις 8-4-2014 , Ωστόσο η αστυνομία δεν πολυασχολείται με την περίπτωση και πιέζει να αναλάβουν οι προσερχόμενοι μελισσοκόμοι τα κλεμμένα τους μελίσσια .Παρεμβαίνω και τους ζητώ να πάρουν δακτυλικά αποτυπώματα , δεν με ακούει κανείς , πέρνουν τα μελίσσια αφού κάνουν μια κατ΄αγνώστων μύνηση και φεύγουν. Η αστεία δικαιολογία της αστυνομίας είναι ότι ο δράστης θα πάει να πάρει τα μελίσσια το βράδυ! Φυσικά δακτυλικά αποτυπώματα δεν πάρθηκαν ποτέ!
Στη δίκη της Τρίτης εγώ που τα 8 μελίσσια μου βρέθηκαν , πήγα και πλήρωσα τη.. νύψη τα έξοδα της δίκης , παραπάνω από ένα σημερινό μηνιάτικο , για την προσωπική μου αξιοπρέπεια για να μπορώ να κοιτάζω τον εαυτό μου στον καθρέπτη , για να λέω πως είμαι μελισσοκόμος και να το εννοώ. Η απόφαση ένας χρόνος με αναστολή στον κύριο δράστη που ισχυριζότανε πως δεν είχε ξανακλέψει μελίσσια. Από τους μελισσοκόμους που επανέκτησαν τα μελίσσια εμφανίστηκαν 2-3 και μάλιστα με υφάκι αλλά και κάνοντας τον ανήξερο και φυσικά χωρίς δικηγόρο και χωρίς να έχουν κάνει στην ουσία μύνηση. Μάλλον απο τυπική περιέργεια... κάποιοι άλλοι ενώ έλεγαν πως θα και θα , ούτε που εμφανίστηκαν , πήραν ότι απέμεινε απο τα μελίσσια τους και δεν ασχολήθηκαν...

Δυστυχώς επειδή βρεθήκαν επ αυτοφώρω στο Ι.Χ. του δράστη τα 8 μελίσσια μου και επειδή ένας αγνός συνάδελφος έδειξε ενδιαφέρον ξεσκεπάστηκε ο δράστης και στην πορεία των πραγμάτων έγινε σαφές πως πρόκειται για κατ εξακολούθηση κλέφτη που έχει ρημάξει τα μελισσοκομεία της Αττικής , απο τα Μέγαρα μέχρι την Ανάβυσσο... και εννοείται πως άρπαζε ότι εύρισκε πηγαίνοντας προς τη Φωκίδα....
Δυστυχώς λοιπόν έμπλεξα και ενώ δεν πήγα ούτε στο Α.Τ. ούτε στην Ευελπίδων ως οργίλος επιτιμητής αλλά ως άνθρωπος του μεροκάματου γιατί τα μελίσσια μου αποδίδουν οικονομικά για να ζήσω την οικογενειά μου... Δυστυχώς σιχάθηκα την παρουσία στην μελισσοκομία ορισμένων που δηλώνουν <<συνάδελφοι>> <<μελισσοκόμοι>> .... Ντράπηκα και λυπήθηκα για εκείνους που αρκεστήκανε στην επανάκτηση των μελισσιών τους  , ολική η μερική , αλλά απο φόβο;απο αδιαφορία; ποιός ξέρει απο τι ... παρατήσανε την υπόθεση . Εγώ όταν ο δράστης μου είπε πως πρώτη φορά έκλεβε γιατί ήταν τάχα σε απόγνωση , και ορκιζότανε στα παιδιά του πως δεν έχει ξανακλέψει  , πως δεν έχει ΚΑΘΟΛΟΥ ΆΛΛΑ ΜΕΛΙΣΣΙΑ ,του είπα πως αν λέει αλήθεια ασχέτου αποτελέσματος της δίκης θα του δώσω όχι 2 αλλά τα 8 μελίσσια. Άν όμως λέει ψέματα να σταματήσει τις ψευτιές και τουλάχιστον να μην με κοροιδεύει...
Τελικά αποδείχθηκε μιας και είναι μικρός ο κόσμος πως το Ι.Χ. και ο κοτσαδόρος με το τρέιλερ είχαν πολλά δρομολόγια κλεμμένων. Μάλιστα το θράσος του είναι απίστευτο καθώς εθεάθη 4 μέρες πριν τι δίκη να κουβαλά μελίσσια!!! Τελικά έχει μελίσσια ά και κωδικό και πυροδφραγίδα και τον περιμένει το μελισσοκομικό βιβλιάριο του....  Απορώ πως μπορούν να κοιμούνται όσοι πήραν τα μελίσσια και δε νοιαστήκαν περαιτέρω...

Δεν θα γράψω άλλες λεπτομέρειες γιατί όπως έγραψα και στην αρχή δεν μπορούν να αποτυπωθούν αυτά που έχω τραβήξει.Τι να πω για την Αστυνομία , για τα δικαστήρια , για τους μελισσοκόμους ή τους <<μελισοκώμους>> δεν βγαίνει τίποτε , μονάχα  πίκρα και θλίψη.

 

12 σχόλια:

Φώτης Λαουτάρης είπε...

Πατέρα Σπυρίδωνα έτσι έχουμε γίνει σαν άνθρωποι.
Μην απορείς.
Τουλάχιστον δώσε το όνομά του να τον ξέρουμε.
Αφού έχει δικαστεί και καταδικαστεί δεν ειναι απαγορευτικό.
Καλό θα ειταν να ξέρουμε και τους "καλοθελητάδες" υπερασπιστές του.
Ισως μέσα στα μελισσοκομεία τους υπάρχουν ....πολλοί κωδικοι .

markos aliprantis είπε...

Παπα-Σπύρο χτές πρωΐ-πρωΐ με πήραν τηλ και μου είπαν οτι πιάσανε άλλον ένα κλέφτη μελισσιών οι ίδιοι οι μελισσοκόμοι.Ρώτησα ξύλο έφαγε;και μου είπαν κάτι ψιλές.Αφού ξέρουμε εκ των προτέρων και από παλαιότερα δεδικασμένα οτι όλοι οι κλέφτες μελισσιών τιμωρούνται σαν να έκαναν ένα πολύ μικρό παράπτωμα το μόνο που μένει είναι να τον τιμωρούν οι ίδιοι οι παθόντες.
Πρίν από 4-5 χρ'ονια ήμουν σε ένα μελισσομάγαζο ενός φίλου όταν χτύπησε το τηλ στο μαγαζί και άκουσα την συνομιλία.Με λίγα λόγια έπιασαν τον κλέφτη έφαγε τόσο ξύλο και στο τέλος τον πέταξαν σε ένα χαντάκι ειδοποιόντας το ΕΚΑΒ για να τον παραλάβει από το συγγεκριμένο σημείο.Φέτος που πέρασα από το μαγαζί πάλι ρώτησα τί έγινε αυτός και μου είπε χαρακτηριστικά -Πού να τολμήσει να ξαναβάλει χέρι σε μελίσσια-αφού του έταξαν οτι αν τιν ξαναπιάσουν θα τον αφήσουν στον τόπο.Έτσι θέλουν οι μακρυχέρηδες που κλέβουν το βιός των έντιμων ανθρώπων.Άαα και κάτι άλλο που γίνεται πρόσφατα και εδώ ΚΛΕΒΟΥΝ μελισσια και στην Πάρο!!!!!

Βαγγέλης Ζλατίντσης είπε...

Ούτε αυτό είναι λύση. είδαμε τί έγινε στις φυλακές τις Νιγρίτας Σερρών.
Προσωπικά πιστεύω ( όσο και άν φαίνεται αφελές) ότι υπάρχει δικαιοσύνη στο σύμπαν με κάποιον τρόπο. Πες το φύση, πες το θεό, πιστεύω ότι υπάρχει.
Και ας μην τιμωρήθηκε όπως θα έπρεπε από το δικαστήριο. Θα έρθει μια μέρα που η τιμωρία ή αν θέλουμε ¨η αποκατάσταση της τάξης¨, θα είναι 3 φορές μεγαλύτερη.

IxNiLaTiS είπε...

Σπύρο η κλοπή πάει αυτεπάγγελτα, και δεν κατάλαβα γιατί πλήρωσες χρήματα.

Όμως όπως όπως τα λες, είναι σαν να μην έπαθε τίποτα ο κλέφτης, και ενθαρρύνεις τους επίδοξους κλέφτες. Ας δούμε λοιπόν τι έπαθε ο κλέφτης:

1. έφαγε ένα αυτόφωρο.
2. πλήρωσε δικηγόρο (1500+ €)
3. πλήρωσε λαδώματα σε άλλους μελισσοκόμους για να μή τον κάψουν.
4. Έγινε ρεζίλι στην οικογένειά του, δηλαδή στην σύζυγο, στους γονείς και αδέλφια, στα πεθερικά και κουνιάδια ... ίσως να μαθεύτηκε και στη γειτονιά...
5. έκανε ποινικό μητρώο.
6. αναστολή σημαίνει ότι άν τον πιάσουν να κάνει κάτι άλλο παράνομο, πχ περάσει με κόκκινο ένα φανάρι, ή ξεπεράσει το όριο ταχύτητας κλπ, θα εκτίσει και τον ένα χρόνο φυλάκισης.

Δεν είναι και λίγα ... ;)

Koutsoukos Kostas είπε...

ο κλέφτης δικάστηκε κι έφαγε την ποινή που προβλέπετε σύμφωνα με αυτά που κατηγορήθηκε.

Αν σε κάποιο επίπεδο θεωρείται ατιμώρητος, είναι επειδή οι επίσης ατιμώρητοι "μελισσοκόμοι" που λαδώθηκαν, φρόντισαν να μη μιλήσουν και να μη στοιχειοθετηθεί σωστά η υπόθεση. Σε αυτούς πρέπει να αναζητηθούν οι ευθύνες.

Επειδή η αστυνομία και το δικαστήριο δεν θα ασχοληθούν με ζήλο στις περιπτώσεις αυτές, πρέπει ο κατήγορος να συμβούλευεται δικηγόρο, πριν ακόμα ξεκινήσουν τα δικαστήρια και στη δίκη να ζητά κι αποζημίωση ώστε να μπορεί να εισπράξει τα έξοδα του.

Αυτοί που είναι ατιμώρητοι και απαράδεκτοι είναι αυτοί που λαδώθηκαν.

evangelos naxios είπε...

δεν πιστεύω αυτά που διαβάζω......μάλλον όχι το πιστεύω,την σημερινή εποχή δεν υπάρχουν λεβέντες,δεν υπάρχουν αξίες,τα πάντα πωλούνται,τα πάντα αγοράζονται.....τι να πεις,θα πρέπει να ζητάμε συγνώμη κ.κλέφτη,έκανα λάθος που δανίστηκα για να γίνω μελισσοκόμος.....την καλησπέρα μου στους αγαπητούς φίλους!

ΠΑΤΣΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ είπε...

Και μετά παραπονιούνται όλοι γιατί οι κλοπές αποτελούν μάστιγα και είναι συνεχώς σε ανοδική πορεία....έμ μετά μη κλαίγεται ο καθένας ότι τον έκλεψαν αφού δεν έχει το θάρρος όταν πιαστεί ο κλέφτης να βγεί μπροστά άλλα να συμπεριφέρεται σαν ΄΄κλέφτης'' και ο ίδιος.

π. Σπυρίδων Κωνσταντής είπε...

Εάν κανείς αντιλαμβάνεται πως ενθαρύνω τους κλέφτες τι να πω!!! Παναγιώτη η περίπτωση που έζησα και εύχομαι να μην βρεθείς ούτε εσύ ούτε κανείς άλλος στη θέση μου , μου δίνει το λόγο να είμαι αντίθετος σε κάθε κλέφτη. Αλλά δυστυχώς όταν έχει σηκώσει αρκετές δεκάδες μελισσιών τότε η τιμωρία είναι λίγη... Άν έγινε ρεζίλι στα πεθερικά και στα κουνιάδια του δε με νοιάζει καθόλου ... τα 40 μελίσσια που θα έκλεβε , γιατί θα τα ρήμαζε όλα , εκείνα με ενδιαφέρουν...
Εάν θέλουμε να ζούμε σε ψεύτικο κόσμο τότε να λέμε ότι οι ποινές θα είναι τρομερές για κάθε μελισσοκλέφτη !!! Άσχετα αν καμιά μέρα κλάψουμε τα μελίσσια μας...
Υ.Γ. στην οδό Πίνδου μένουν τα πεθερικά του , απο εκεί κατασκόπευε τα μελίσσια μας και εκεί έβαζε αρκετές κλεμμένες κυψέλες μελισσιών....Δε νομίζω ότι έπαθε κάτι...

π. Σπυρίδων Κωνσταντής είπε...

Φώτη το όνομα , θα μαθευτεί , αλλά αν εμείς δεν γίνουμε καλύτεροι ώστε να απομονώνουμε τέτοια στοιχεία απο την μελισσοκόμία δεν θα γίνει τίποτε...

π. Σπυρίδων Κωνσταντής είπε...

Μάρκο ...ούτε το ξύλο είναι λύση , άτιμη κατάσταση η κλεψιά.
Βαγγέλη ο Θεός να μας φυλάει!
Ευάγγελε έχεις απόλυτο δίκιο σε λίγο θα λέμε όχι συγνώμη αλλά ευχαριστώ!!!
Κὠστα τα έχουμε πει τα χάλια μας , Θοδωρή σα μελισσοκόμοι δεν υποστηρίζουμε την αλήθεια κοιτάμε το μικροσυμφέρον ή μάλλον ότι μας βολεύει στο μυαλό.

Κανάρης Τσίγκανος είπε...

Πατέρα Σπυρίδωνα, δεν μπορώ να σε φανταστώ να δέρνεις, και ούτε το θεωρώ λύση. Ομως με την υποχρέωση να προστατεύσεις και όλους εμάς, θα σε προέτρεπα να ανακοινώσεις το όνομά του,έτσι όστε όλοι μας να το διαδώσουμε στα blogs μας στο facebook κλπ.

Θεοδόσης Κατσαρός είπε...

Χριστός Ανέστη
Χρόνια Πολλά .