Τετάρτη, 9 Αυγούστου 2017

Επιλογή κυψέλης 8 πλαισίων

 Έπειτα από πολύ καιρό αισθάνομαι να αρχίζω από την αρχή τη μελισσοκομία. Είναι δύσκολο να αποφασίσει κανείς γενναίες αλλαγές και πόσο μάλλον μια συνολική αλλαγή εξοπλισμού. Η επιθυμία μου να ασχοληθώ με κυψέλες οκτώ πλαισίων ήταν μια δύσκολη υπόθεση. Πως να αλλάξω κυψέλες όταν είχα 200 πατώματα σχεδόν καινούργια; Όσο για τις κινητές βάσεις και τα καπάκια... θα πήγαιναν χαμένα; Από την άλλη άντε να βρω κατάστημα με ικανή ποσότητα ώστε να παίρνω οκτάρες ώστε να αναπληρώνω τις φθορές.

                                      
 Κάποια στιγμή όμως και ενώ είχα δρομολογήσει την αγορά κυψελών, ώστε να ασχολούμαι με οκτάρες, η μέση μου με καθήλωσε ένα και πλέον μην εξαιτίας μεταφοράς μελισσιών. Φαίνεται όμως ότι δεν με ξέχασε  γιατί είμαι πάλι με ενέσεις και αγωγή. Επομένως και το βάρος είναι για μένα ένα επιπλέον κίνητρο ώστε να μεταβάλλω όλο το μελισσοκομείο με κυψέλες οκτώ πλαισίων.
Οι πειραματικές παρατηρήσεις μου, εδώ και μια πενταετία, στις συγκεκριμένες κυψέλες βασίζονται στην κατακόρυφη ανάπτυξη στην οποία τείνει η οκτάρα. Επιπλέον επειδή κουράστηκα με τα πενταράκια τα οποία αναγκαστικά άλλαζα σε μεγαλύτερες κυψέλες 10 πλαισίων αποφάσισα να έχω έναν τύπο κυψέλης.

 Ωστόσο επέλεξα κινητές βάσεις για την χρησιμοποίηση των κυψελών ως ορόφων και όχι τη δέσμευση των μισών ως γονοφωλιάς.
 Αυτές τις ημέρες πυροσφραγίζω την πρώτη παρτίδα των κυψελών (όροφοι, καπάκια, βάσεις) με την καινούργια και ελαφριά ηλεκτρική πυροσφραγίδα.

 Καλό 15Αύγουστο και καλή συνέχεια σε όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: