Κυριακή, 7 Ιανουαρίου 2018

Λίγες σκέψεις με αφορμή μια παλιά φωτογραφία...                      
Χρόνια πολλά & Καλή Χρονιά!
Λίγες σκέψεις με αφορμή μια παλιά φωτογραφία... 
 Όταν βρέθηκα πριν από περίπου δέκα χρόνια στην Εύβοια ήμουν σίγουρος -και μέχρι σήμερα είμαι- ότι δεν βάδιζα πρωτοπόρος στο ''κυνήγι'' του πευκόμελου. Ψάχνοντας για μελισσότοπους ανακάλυπτα ιστορικά ''ίχνη'' των παλαιών μελισσοκόμων της Βοιωτίας. Μάθαινα πληροφορίες από χωριανούς αλλά και ντόπιους για τα σημεία που βάζανε οι ''Θηβαίοι'' τα μελίσσια.  Στο Πήλι, το Προκόπι, το Δράζι, το Μαντούδι και παντού τα μονοπάτια και τα μελισσοτόπια έχουν "πατηθεί" προ πολλού από παλαιούς μελισσοκόμους. Στην αξιόλογη ηλεκτρονική σελίδα ιστορικών φωτογραφιών των Βαγαίων, Vagia Memories (https://www.facebook.com/groups/123813411698470/) διακρίνονται


Mελισσοκόμοι  έκ Βαγίων στο Μαντούδι Ευβοίας το 1970! 
Θεμιστοκλής Τζουνάρας, Νότης Γκίκας, Βαγγέλης Μπατσούλης (Καστανάς), Μπάμπης Μουλκιαριώτης (Τσιατσιάλης), Λουκάς Κολήσιάτης και Γιώργος Παπαστάμου.
(Πηγη, ηλεκτρονική διεύθυνση:https://www.facebook.com/photo.php?fbid=193723191206214&set=gm.181626339250510&type=3&theater&ifg=1)
Παρατηρώντας σήμερα την διαρκώς αυξανόμενη δραστηριοποίηση στο χώρο της μελισσοκομίας δεν πρέπει να παρασυρόμαστε από ενθουσιασμό και συναισθήματα. Την Αμερική δεν την ... ανακάλυψε ο Κολόμβος ... η Αμερική υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει... Ομοίως και το πευκόμελο αλλά και κάθε άλλο μέλι για να το εκ-λάβουμε πρέπει να αντιλαμβανόμαστε την χρονική πραγματικότητα, μακρυά από μύθους, υπερβολές και... μηδενισμούς. Είμαστε μοναδικοί αλλά όχι οι μόνοι! Καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: